L O A D I N G
By: admin Nisan 16, 2018

Birçok alanda kullanılmakta olan buhar kazanları yüksek basınçta buhar elde etmek için kullanılmaktadır. Farklı amaçlar için farklı alanlarda kullanılan buhar kazanı ve çalışma prensibi suyun buhara dönüştürülmesidir. Bu işlemin yapılması için farklı yöntemler kullanılabildiğinden buhar kazanlarının da farklı çeşitleri olabilmektedir. Kullanılan alana ve elde edilecek olan buhara göre farklı çeşitler içerisinden tercihler yapılmaktadır. Bu konuda firmamızdan buhar kazanlarının temin edilmesi ve kurulumu konusunda hizmet alınması mümkündür. Bu alanda yıllardır hizmet sunan firmamız buhar kazanları konusunda en kaliteli hizmetleri uygun fiyatlar ile sunabilmektedir.

Buhar Kazanı ve Çalışma Prensibi Nedir?

Farklı çeşitleri olsa da genel olarak buhar kazanı ve çalışma prensibi aynıdır. Ancak elde edilecek buhara göre farklı yöntemler ile çalışmaları mümkündür. Genel olarak bu kazanların çalışma prensibi, su kazanı altında bulunan ocak ısı üretmekte ve buhar oluşumunu sağlamaktadır. Isının daha fazla olması ve bu ısıdan en yüksek şekilde yararlanılması için temas edecek yüzeyin arttırılması yoluna gidilmektedir. Bu durumda bir oda içerisinde yakılmakta olan sobadan gelen ısı soba boruları ile kazan içerisinde dolaştırılır ve su buharının daha fazla elde edilmesi sağlanır.

Buhar Kazanı ve Çalışma Prensibi ve Çeşitleri

Buhar elde etmek için çok tercih edilen kazanlar çalışma sistemleri olarak birbirinden ayrılmaktadır. Bu kazanlar yüksek basınçta olacağı ve yüksek ısıda olacağı için buna uygun malzemelerden üretilmektedir. Dayanıklı ve uzun ömürlü olmalarına önem verilmektedir. Genel olarak buhar kazanı ve çalışma prensibi yanında bu kazanların maliyetleri de çok önem verilen konulardan birisidir. Bu konuda yıllardır hizmet sunan firmamız uygun maliyetler ile buhar kazanlarının imal edilmesi ve bunun yanında özellikle montajının yapılmasını sağlamaktadır. Ayrıca ikinci el olarak bu kazanların temini ve kullanılması da mümkündür.

Leave Comment